Dröm vidare öppnar Nordiska Filmdagarna i Lübeck

image002

Den omtalade och omtyckta Dröm vidare av Rojda Sekersöz, med Evin Ahmad i huvudrollen, öppnar de Nordiska Filmdagarna i Lübeck i morgon, onsdag 1 november. Filmen får därmed sin tyska premiär och det är första gången på sju år som en svensk film öppnar festivalen.

Dröm vidare kan vinna NDR Film Prize – som förutom statyett består av 125 000 kronor – på Filmpreisnacht, den stora avslutningsgalan nu på lördag, 4 november. Tidigare har Dröm vidare vunnit Publikens pris och Svenska kyrkans pris på Göteborgs filmfestival, Fipresci-priset på Haugesunds filmfestival och Evin Ahmad har vunnit pris som Bästa aktris på Duhok filmfestival i Irak. Evin Ahmad och Gizem Erdogan är båda nominerade till Stockholms filmfestivals Rising Star-pris. Evin Ahmad kunde för övrigt ses i på Nordiska filmdagarna i Lübeck redan 2008 i Ett öga rött.

Filmen är ett STHLM Debut-projekt.

Foto: Gustav Olnér

Smart Kreativ Stad
Smart Kreativ Stad
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Producenten som ledare
Kalendarium

Stockholm Film Festival 8-19 november.

Seminarium om åskådarperspektivet 15 november

Victorprisutdelning och branschmingel 15 november

Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer