Dröm vidare öppnar Nordiska Filmdagarna i Lübeck

image002

Den omtalade och omtyckta Dröm vidare av Rojda Sekersöz, med Evin Ahmad i huvudrollen, öppnar de Nordiska Filmdagarna i Lübeck i morgon, onsdag 1 november. Filmen får därmed sin tyska premiär och det är första gången på sju år som en svensk film öppnar festivalen.

Dröm vidare kan vinna NDR Film Prize – som förutom statyett består av 125 000 kronor – på Filmpreisnacht, den stora avslutningsgalan nu på lördag, 4 november. Tidigare har Dröm vidare vunnit Publikens pris och Svenska kyrkans pris på Göteborgs filmfestival, Fipresci-priset på Haugesunds filmfestival och Evin Ahmad har vunnit pris som Bästa aktris på Duhok filmfestival i Irak. Evin Ahmad och Gizem Erdogan är båda nominerade till Stockholms filmfestivals Rising Star-pris. Evin Ahmad kunde för övrigt ses i på Nordiska filmdagarna i Lübeck redan 2008 i Ett öga rött.

Filmen är ett STHLM Debut-projekt.

Foto: Gustav Olnér

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer