Filmregion samproducerar film med Alicia Vikander

Regissören Lisa Langseth och Oscarsbelönade Alicia Vikander återförenas i en ny film: EUPHORIA. Filmregion Stockholm-Mälardalen samproducerar filmen med bl.a. Stockholmsbaserade B-Reel Films samt Alicia Vikanders nystartade produktionsbolag Vikarious Productions.

Alicia Vikander, som tidigare i år vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll i filmen THE DANISH GIRL, kommer att spela mot Eva Green (CASINO ROYALE och Tim Burtons nästa film MISS PEREGRINE’S HOME FOR PECULIAR CHILDREN).

Filmregion Stockholm-Mälardalens ordförande Roger Mogert:
– Det är naturligtvis lätt att bli just euforisk av att kunna vara en del av den här produktionen. Ett fantastiskt spännande projekt där Sveriges internationellt mest framgångsrika skådespelerska och en av Sveriges mest briljanta regissörer återförenas i ett nytt internationellt sammanhang.

Anette Mattsson, vd för Filmregionen:
– Vi är glada och stolta över att kunna medverka till att Alicia Vikander och Lisa Langseth återförenas i ett internationellt projekt. Vi ser mycket fram emot att fortsätta lansera Stockholmsregionen på den internationella filmkartan.

EUPHORIA blir en internationell samproduktion mellan Alicia Vikanders nystartade produktionsbolag Vikarious Productions, Stockholmsbaserade B-Reel Films (huvudproducenter), Dancing Camel (Christine Ruppert), Sveriges Television, Svensk Filmindustri, Reel Ventures och Filmregion Stockholm-Mälardalen genom Film Capital Stockholm och Spellbound Capital. I samarbete med Wild Bunch Germany och med stöd från Svenska Filminstitutet. Nordisk distribution genom Svensk Filmindustri.

Lisa Langseth och Alicia Vikander har tidigare gjort två långfilmer tillsammans. Med TILL DET SOM ÄR VACKERT (2010) belönades Alicia Vikander med en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll och Lisa Langseth för bästa manuskript. Även filmen HOTELL (2013) fick varmt mottagande.

Kontakta för mer information:
Lisa Widén, produktionsansvarig Filmregion Stockholm-Mälardalen, 070-546 77 73

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer