Start för ny TV-serie i Stockholmsregionen

I november startar inspelningen av SVT:s nya crimedrama Innan vi dör. Det är en laddad och snabbrörlig serie i tio delar om maktkamp, kriminella mc-gäng och starka familjeband i den undre världen. I huvudrollerna bland andra Marie Richardson, Adam Pålsson och Alexej Manvelev. Inledande avsnitt regisseras av Simon Kaijser.

Innan vi dör spelas in i Stockholm med omnejd och är producerad av B-Reel i samproduktion med SVT, ZDF och Filmregion Stockholm-Mälardalen/Film Capital Stockholm. Serien säljs internationellt av ZDF Enterprises och beräknas ha premiär våren 2017 på SVT1.

Film Capital Stockholm är Filmregionens nya fond med finansiering från Stockholms stad. Detta är den första TV-serien som fonden investerar i.

Med manus skrivet av Niklas Rockström och Wilhelm Behrman ser vi här en förnyelse av Stockholmsthrillern som genre med ett modernt berättande och ny nerv.

Regissören Simon Kaijser debuterade med långfilmen Stockholm Östra och har bland annat uppmärksammats för TV-serierna Torka aldrig tårar utan handskar och Life in Squares för BBC.

Filmregion Stockholm-Mälardalen är regionens produktionscentrum för film. I samarbete med dess nätverk av investeringsbolag har Filmregionen finansierat en lång rad produktioner inom TV och film, däribland Maria Wern (Gotlands Filmfond), Maria Lang, Anno 1790 och Arne Dahl. Samt de nu bioaktuella Jag är Ingrid, Tjuvheder, En underbar jävla jul, Tzatsiki, farsan och olivkriget samt Taikon.

Gruppbild_IVD_lu

Smart Kreativ Stad
Smart Kreativ Stad
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Producenten som ledare
Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer