”Pussy have the Power”

Power_lowVälkommen till ett samtal om film och stereotyper.

Tre av Sveriges mest nyskapande filmare pratar om hur det är att utmana könsroller och stereotyper inom filmen. Lyssna till ett samtal med Siri Hjorton Wagner, Lisabi Fridell och Lovisa Sirén. Moderatorer: Beata Mannheimer och Peter Kjellström.

Fredag 4 september kl. 13.00 – 14.30
Scandic Grand Hotel Örebro, lokal Hjalmar Bergman
Fri entré

Lovisa Sirén är filmklippare, manusförfattare och regissör. Hennes film ”Pussy have the power” vann kortfilmspriset Startsladden på Göteborgs Filmfestival 2014. Hennes kortfilm ”Audition” var nominerad till Startsladden 2015. Lovisas senaste film ”Baby” beräknas ha premiär i januari 2016.

Siri Hjorton Wagner är skådespelare och producent. Siri har producerat ”Audition”. Hon hade huvudrollen i ”Gerilla” och var rollsättare till ”Nånting måste gå sönder”. Hon har 2015 startat produktionsbolaget [sic] film som producerar Lovisas Siréns nya Moving Sweden-projekt ”Baby”.

Lisabi Fridell är filmfotograf inom fiktion och dokumentärfilm. Hon bor i Berlin där hon just nu är mitt uppe i inspelningen av Fijona Jonuzis film ”Den störste”. Lisabi var A-fotograf på ”Nånting måste gå sönder” och ”Gerilla”. 2012 inledde hon samarbetet med Lovisa och Siri.

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer