JAG ÄR INGRID prisad i Cannes!

Cannes_affisch_palais_2015Cannes filmfestival 2015 – ett lysande år för svensk film, Ingrid Bergman och Filmregion Stockholm-Mälardalen! Stig Björkmans film om Ingrid Bergmans liv – JAG ÄR INGRID – var nominerad till priset L’Oeil d’Or (Guldögat) där den under lördagen förärades med ett specialomnämndande.

Det är knappast en överdrift att konstatera att Ingrid Bergman har stått i fokus under hela festivalen. Givetvis med filmen som fick stående ovationer på världspremiären, där den var utvald i kategorin Cannes Classic. Men dessutom var den legendariska svenska skådespelerskan ledmotivet på årets festivalaffisch. Fotot taget av David Seymour 1952 i Rom har lyst upp praktiskt taget varje ögonblick av årets upplaga av världens mest ansedda filmfestival.

JAG ÄR INGRID har svensk premiär på Ingrid Bergmans 100-årsdag den 28 augusti.

JAG ÄR INGRID (INGRID BERGMAN – IN HER OWN WORDS) är producerad av Stina Gardell/Mantaray Film i samproduktion med Jonas Gardell Produktion, Spellbound Capital och Filminvestering i Örebro genom Filmregion Stockholm-Mälardalen, SVT, Chimney Pot, Henrik Johnsson, Annica & Bo Uddenäs och NTR med stöd av SFI, Creative Europe, Nordisk Film & TV Fond, ZDF/ARTE, YLE och Konstnärsnämnden. Filmen distribueras av NonStop Entertainment i Norden och TrustNordisk internationellt.

Smart Kreativ Stad
Smart Kreativ Stad
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Producenten som ledare
Kalendarium

Trafikljusen blir blå i morgon: Biopremiär 8 september.

Silvana Imam - Väck mig när ni vaknat: Biopremiär 15 september.

Filmregionens branschmingel: 20 september

Nordisk Panorama i Malmö: 21 - 26 september

Efter Inez: Biopremiär 29 september.

Jordskott, säsong II: Premiär på SVT 1 15 oktober.

Stockholm Film Festival 8-19 november.

Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer