Snart premiär av FÖRVARET

Fredag 10 april är det äntligen biopremiär för FÖRVARET – en dokumentärfilm inifrån Migrationsverkets låsta enhet där människor som inte fått tillstånd att stanna i Sverige frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Med unik access till en hittills oskildrad plats väcker filmen fundamentala frågor om rörelsefrihet och medmänsklighet.

Aina fruktar för sitt och sin familjs liv. Hennes enda försvar är att inte säga sitt namn. Sami tvingas glömma sitt liv i Sverige. Inställd på att vara inlåst länge, söker han ny mening genom att sätta ord på de orättvisor han ser. Sophie och Solveig i personalen älskar sitt jobb men får kritik av chefen för att de är för sociala.

Filmen har utvecklats med stöd av STHLM Debut och har visats för fullsatta salonger på Tempo Dokumentärfestival.  Filmen är regisserad av långfilmsdebuterande Anna Persson och Shaon Chakraborty, producerad av Anna Weitz/RåFILM och distribuerad av Folkets Bio.

www.forvaret.se

Läs mer om STHLM Debut

FORVARET_flyer

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer