WIP och Filmpolitisk Hearing på TEMPO-festivalen

Igår på TEMPO-festivalen var det WORK IN PROGRESS med tre dokumentärfilmer -Innanför, Martha & Niki och Ester Blenda. Filmregionens Beata Mannheimer var en av dem som ledde diskussionen med regissörerna som arbetar med att färdigställa filmerna. Klippen ur filmen Innanför av Angela Bravo visade, från en ytterst personlig vinkel, hur en livstidsdömd mans dotter och familj påverkas av att inte veta när han ska benådas. Tora Mårtens Martha & Niki visade en stark vänskap mellan två dansare som med talang och styrka kämpar sig mot toppen. Ester Blenda, av Anna Hylander, gav med hjälp av arkivfoton och film, en spännande och stark bild av journalisten Blenda.

Efter Work in Progress startade FILMPOLITISK HEARING med Filmregionens ordförande Roger Mogert (s) och Anna Starbrink (fp). Filmregionen var medarrangör i samarbete med Filmbasen/Film Stockholm. Beata Mannheimer från Filmregionen var moderator. I samband med hearing så arrangerades också ett trevligt mingel.

IMG_2096

IMG_2119

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer