Gerilla på Rio Bio

Filmen GERILLA handlar om jakten på bekräftelse i dagens ”like”-samhälle. Om en revolution som startas på YouTube. Om att förverkliga sig själv genom att förändra världen.

GERILLA visas på Bio Rio den 6 maj. Den är regisserad av Anders Hazelius och producerad av Lizette Jonjic, Migma film. Filmens skådespelare, Siri Hjorton Wagner och Adam Pålsson, gästar eventet.

Gerilla är Anders Hazelius långfilmsdebut och ett STHLM Debut-projekt. STHLM Debut är en satsning som Stockholms läns landsting finansierar, och är ett samarbete mellan Filmregionen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholm Filmfestival. Filmen kommer även visas på SVT som en av filmerna inom Moving Sweden, ett samarbete mellan Filmregionen, SVT, SFI, övriga regionala produktionscentrum samt regionala resurscentrumen för film.

Anders Hazelius är regissör och manusförfattare, och har bl.a. gjort filmerna FRÄMMANDE LAND (2010), BAGGY (2011) och FÖRSTA GÅNGEN (2013) som fick pris för bästa kortfilm på Berlinale. Lizette Jonjic på Migma Film har tidigare producerat bl.a. MISS KICKI (2009).

Läs mer här.

Anders_Hazelius_regissr_1

Regissör Anders Hazelius

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer