My Sandström vinnare av Tempo Short Award

Under lördagkvällens prisutdelning på dokumentärfestivalen TEMPO tilldelades My Sandström priset TEMPO SHORT AWARD för filmen Kulturpengar.

Tempo Short Award är tävlingen för bästa dokumentärfilm i kort format. Tävlingen arrangeras med stöd av Filmregion Stockholm-Mälardalen och Svenska Filminstitutet.

Juryns motivering:

Tempo Short Award går till en feelgood-film med ett stort allvar. En film som skickligt låter främlingar möta och lita på varandra i vardagliga situationer. Den här filmen synliggör flera typer av maktrelationer – mellan filmskaparen och subjekten, mellan filmskaparen och finansiärerna och mellan personer av olika social rang, och den gör det med stor respekt och integritet. Juryn uppskattar också det filmiska hantverket – ett storartat exempel på en film som växt utifrån sitt ämne. Med denna film tar filmskaparen den subjektiva dokumentären ett steg längre.

Priset på 25 000 kronor går till filmens regissör.

Om TEMPO
Filmregion Stockholm-Mälardalen samarbetar med Tempo Dokumentärfestival – Sveriges största festival för dokumentära uttryck. På festivalen, sedan grundandet 1998 baserad i Stockholm, presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik och Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto, transmedia och mer experimentella uttrycksformer.

Tempo är också är forum för dokumentärbranschen och arrangerar en rad branschrelaterade aktiviteter som work in progress, seminarier och Tempo Pitch. Mellan festivalerna arrangeras olika evenemang med dokumentär inriktning, seminarieprogram, debatter, fotoutställningar samt visningar och workshops för unga. Festivalen och dess kringaktiviteter anordnas av den ideella föreningen Tempo Dokumentärfestival.

 

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer