Filmregionen på South By Southwest

SXSW panel_bildSouth By Southwest är kanske världens just nu främsta mötesplats och konferens för musik, film och ”interactive”. Redan på festivalens första dag, i fredags, deltog filmkommissionär Ingrid Rudefors från Filmregion Stockholm-Mälardalen i en panel tillsammans med kollegorna Mikael Svensson från Film i Skåne och Truls Kontny från Film Commission Norway. Fokus var inställt på att informera om möjligheter för svensk-amerikanska samproduktioner.

Fredrik Gerttens Bikes vs. Cars, som också var öppningsfilmen på nyss avslutade TEMPO dokumentärfestival i Stockholm, har idag söndag vad som beskrivs som dess internationella världspremiär på festivalen.

SXSW-festivalen lockar närmare 150 000 besökare. Sveriges USA-ambassadör Björn Lyrvall uppskattar på plats att närmare 400 svenskar deltar i år. En lång rad svenska teknikbolag är där, bl.a. har Spotify en kraftfull närvaro med flera svenska artister.

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer