Filmregionen på South By Southwest

SXSW panel_bildSouth By Southwest är kanske världens just nu främsta mötesplats och konferens för musik, film och ”interactive”. Redan på festivalens första dag, i fredags, deltog filmkommissionär Ingrid Rudefors från Filmregion Stockholm-Mälardalen i en panel tillsammans med kollegorna Mikael Svensson från Film i Skåne och Truls Kontny från Film Commission Norway. Fokus var inställt på att informera om möjligheter för svensk-amerikanska samproduktioner.

Fredrik Gerttens Bikes vs. Cars, som också var öppningsfilmen på nyss avslutade TEMPO dokumentärfestival i Stockholm, har idag söndag vad som beskrivs som dess internationella världspremiär på festivalen.

SXSW-festivalen lockar närmare 150 000 besökare. Sveriges USA-ambassadör Björn Lyrvall uppskattar på plats att närmare 400 svenskar deltar i år. En lång rad svenska teknikbolag är där, bl.a. har Spotify en kraftfull närvaro med flera svenska artister.

Smart Kreativ Stad
Smart Kreativ Stad
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Producenten som ledare
Kalendarium

Trafikljusen blir blå i morgon: Biopremiär 8 september.

Silvana Imam - Väck mig när ni vaknat: Biopremiär 15 september.

Filmregionens branschmingel: 20 september

Nordisk Panorama i Malmö: 21 - 26 september

Efter Inez: Biopremiär 29 september.

Jordskott, säsong II: Premiär på SVT 1 15 oktober.

Stockholm Film Festival 8-19 november.

Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer