Världspremiär för GERILLA

På lördag 24 januari har de första projekten med stöd från Moving Sweden sina världspremiärer i en maratonvisning på Göteborg Filmfestival. GERILLA är en film om kärlek i en tid där alla vill bli älskade men ingen har tid att älska någon annan än sig själv. Filmen har också fått stöd av STHLM Debut. VI SKA BLI RAPPARE bygger på rollfigurer från Youtube-succén ”Råggywood”. Klockan 16.30 – 18.40 på Stora Teatern. Filmerna visas även under Nordic Film Market.

Filmregion Stockholm-Mälardalen har sedan starten varit med i båda samarbetsprojekten Moving Sweden och STHLM Debut.

Moving Sweden är en 3-årig filmsatsning som startade i april 2013. Satsningen ska ge filmare tillfälle att sparka upp nya dörrar, söka nya historier, flytta gränserna, utmana gestaltandet och beröra publiken med starka berättelser i nya och spännande former. Läs mer!

STHLM Debut är en satsning riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälardalsregionen. Det här är ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms Internationella Filmfestival. Huvudfinansiär är Stockholms läns landsting. Deadline för nya ansökningar till STHLM Debut är den 10 februari. Läs mer!

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer