Småföretagarnas favorit 2014 i Solna-Sundbyberg

Filmregion Stockholm-Mälardalens vd Anette Mattsson har utsetts till småföretagarnas favorit 2014 i Solna-Sundbyberg av näringslivsaktören MittFöretag. Prisutdelningen ägde rum under onsdagen på ett event med fokus på entreprenörskap och inspiration att våga gå nya vägar för att nå nya mål.

Ett stort antal företag närvarade tillsammans med näringslivscheferna för Solna och Sundbyberg. Bland talarna fanns före detta skidproffset, numera mentala supercoachen Thomas Fogdö.

Anette Mattsson, vd för Filmregion Stockholm-Mälardalen:

– Jag är oerhört stolt och glad över att vårt arbete med att utveckla regionen till en av Europas bästa filmregioner får en så fin bekräftelse från det lokala näringslivet inom två av Sveriges främsta näringslivskommuner.

– Vi ser hur film, TV och digitala media skapar tillväxt, marknadsföring och jobb. Att vi kan inspirera andra företagare inom andra branscher att våga prova nya vägar och nya samarbeten, är ett steg i rätt riktning för att göra den här regionen ännu mer konkurrenskraftig. Vi kommer under hösten undersöka hur vi kan växla upp samarbetet mellan de kulturella & kreativa näringarna och andra branscher. Den här utmärkelsen är ett bevis på att vi är på rätt väg!

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer