Manusreading med Martina Haag

Bild_manusreasing_Martina Haag

Filmrummet på Svenska Filminstitutet i samarbete med Filmregion Stockholm-Mälardalen öppnade för andra gången dörrarna för en manusreading riktad till manusförfattare, producenter och alla som är intresserade av filmberättande.

Den här gången var fokus inställt på manuset till filmatiseringen av Martina Haags roman Glada hälsningar från Missångerträsk! Författaren, tillika huvudrollsinnehavaren, flera skådespelare och en panel var på plats. Filmregionens manusexpert Oliver Dixon och panelen gav konstruktiv kritik i dialog med författare och produktionsteamet som satt i publiken.

Medverkande skådespelare under readingen var Simela Athanasiadou, Susanne Friman, Martina Haag, Hanna Hedlund, Börje Lundberg, Oscar Skagerberg och Fredrik Wagner (Bert-Åke Varg hade tyvärr fått förhinder). I panelen satt Johanna Bergenstråhle (producent, SF), Alexander Skantze (manusförfattare), Mani Maserrat (regissör och producent).

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer