Vi tankar nya tankar kring nya media

Filmregion Stockholm-Mälardalen anordnade i slutet av november ett seminarium med en av världens främsta experter och inspiratörer inom digitala media, Lance Weiler. Representanter från flera regionala aktörer deltog. Syftet är att identifiera möjligheter för en gemensam plattform för nya media i huvudstadsregionen.

Amerikanen och filmskaparen Lance Weiler är initiativtagare till flera banbrytande projekt som utforskar mötet mellan storytelling och digitala media. Han är medgrundare av Reboot Stories – ett företag som arbetar med att främja kunskap om digitala media, lärande över generationsgränserna och social utveckling.

Lance Weiler sitter med i två World Economic Forum steering committees som riktar in sig på ”content creation” och ”Digital Media in Shaping Culture & Governance”. The Wire och Businessweek räknar honom till en av de mest inflytelserika personerna inom förnyelsen av medieindustrin. Han föreläser bl.a. på Columbia University.

 

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer