Snart premiär för nyklassiker

Det populära deckarparet Lasse och Maja är tillbaka på biograferna i nya klassiska matinéäventyr. LasseMajas Detektivbyrå – VON BROMS HEMLIGHET är den första av tre fristående berättelser baserade på Martin Widmarks karaktärer. Filmen är utvecklad i samarbete med Filmregion Stockholm-Mälardalen. Biopremiär 18 oktober.

Rollerna som Lasse och Maja spelas av Lukas Holgersson och Amanda Pajus. I övriga roller finns bland annat Nassim Al Fakir, Sara Sommerfeld, Peter Magnusson, Kajsa Ernst och Tomas Norström som polismästaren, med flera.

Regissören Walter Söderlund arbetade med Killinggänget under sex år under 1990-talet och regisserade deras TV-succéer ”I manegen med Glenn Killing (1992-1993), ”NileCity 105,6” (1995) och ”Percy tårar” (1996) samt tv-filmen ”Glenn Killing på Grand” (2000).

Producenter: Moa Westeson och Johanna Bergenstråhle (SF).

Filmen är producerad av Svensk Filmindustri i samproduktion med Sveriges Television, Storm Studios, Stiller Studios, Cinenord Kidstory, Kinoproduction, Martin Widmark AB, Helena Willis AB  och med stöd från Svenska Filminstitutet, Norska Filminstitutet samt från Nordisk Film & TV Fond, i samarbete med Svenska Yle, utvecklad i samarbete med Filmregion Stockholm-Mälardalen. Distribution: AB Svensk Filmindustri.

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer