Linda Seger till Örebro manuskonvent

Linda Seger, en av världens mest anlitade och respekterade experter på film- och TV-manus, håller sitt tvådagars-seminarium Creating Unforgettable Characters på Örebro manuskonvent den 30–31 oktober. Mer info kommer efter sommaren.Örebro manuskonvent är en nationell samlingspunkt med internationell toppklass för svenska manusförfattare, producenter, dramaturger och regissörer. Årets föreläsare Dr. Linda Seger har arbetat som dramaturg för flera av världens stora produktionsbolag, däribland TriStar Pictures, ABC, CBS och NBC, Disney samt dansk, svensk och tysk TV.

Tidigare talare på Örebro manuskonvent är bl.a. Simon Beaufoy (Oscarsbelönad för manuset till Slumdog Millionaire) och Steve Kaplan (en av Hollywoods främsta dramaturger inom komedi).

Örebro manuskonvent arrangeras av Filmregion Stockholm-Mälardalen i samarbete med Svenska Filminstitutet, Kulturkraft Stockholm och Centrum för Dramatik.

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer