Filmmentor 2013

Filmmentor2013 är Filmregion Stockholm-Mälardalens ledarskapsprogram för kvinnliga producenter. Det är en utveckling av förra årets mentorprogram för producenter – framtaget för att ge producenter fördjupning i rollen som ledare med särskilt fokus på förändringsprocesser. Det består av 6 handledningstillfällen i grupp med tid avsatt för individuell reflektion under perioden 2 oktober 2013–maj 2014. Därutöver har du möjlighet att bygga mentor/adeptrelationer med några av filmbranschens mest etablerade producenter. Sista ansökningsdag: 12 augusti.

Tillsammans samlar vi insikter, metodik och tips i Filmproducentens handbok i ledarskap som produceras efter projektets avslut. I programmet ingår även ett antal valfria work-shops som skapas i samarbete med Kulturkraft Stockholm, bl.a. en heldag med Anna Wahl (professor i genus, organisation och ledning på KTH), en dag om distribution och paketering och en work-shop kring digitala media. Dessa datum är inte spikade än och ingår därför inte i listan.

Läs mer om Filmmentor2013 och hur du ansöker

Smart Kreativ Stad
Smart Kreativ Stad
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Producenten som ledare
Kalendarium

Trafikljusen blir blå i morgon: Biopremiär 8 september.

Silvana Imam - Väck mig när ni vaknat: Biopremiär 15 september.

Filmregionens branschmingel: 20 september

Nordisk Panorama i Malmö: 21 - 26 september

Efter Inez: Biopremiär 29 september.

Jordskott, säsong II: Premiär på SVT 1 15 oktober.

Stockholm Film Festival 8-19 november.

Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer