Stockholm debut
Stockholm debut

Först ut i STHLM Debut

Nu har vi glädjen att presentera de filmskapare med projekt som blivit utvalda att delta i STHLM Debuts första omgång:

ATT BYGGA ETT HUS Regissör Elisabeth Marjanovic´Cronvall, producent Marta Dauliute, produktionsbolag MDEMC; ELDALEK Regissör Johanna Ställberg, producent Bonnie Skoog Feeny och Cecilia Forsberg Becker, produktionsbolag Filmlance AB; VI MOT VÄRLDEN Regissör Jesper Klevenås, producent Mathilde Dedye, produktionsbolag French Quarter Film.

– Det betyder jättemycket för självförtroende, kraft och inspiration! Precis den vitamininjektion man vill ha i början av ett sånt här stort projekt, säger Johanna Ställberg som är regissör till Eldalek, ett av de tre utvalda projekten i STHLM Debuts första omgång.

STHLM Debut är en satsning riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälarregionen. Syftet är att överbygga gapet mellan talangutveckling och professionell filmproduktion. Bakom satsningen står Film Stockholm, Filmregion Stockholm-Mälardalen och Stockholms filmfestival, samt Stockholms läns landsting som är huvudfinansiär.

Smart Kreativ Stad
Smart Kreativ Stad
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Producenten som ledare
Kalendarium

Trafikljusen blir blå i morgon: Biopremiär 8 september.

Silvana Imam - Väck mig när ni vaknat: Biopremiär 15 september.

Filmregionens branschmingel: 20 september

Nordisk Panorama i Malmö: 21 - 26 september

Efter Inez: Biopremiär 29 september.

Jordskott, säsong II: Premiär på SVT 1 15 oktober.

Stockholm Film Festival 8-19 november.

Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer