Stockholm debut
Stockholm debut

Först ut i STHLM Debut

Nu har vi glädjen att presentera de filmskapare med projekt som blivit utvalda att delta i STHLM Debuts första omgång:

ATT BYGGA ETT HUS Regissör Elisabeth Marjanovic´Cronvall, producent Marta Dauliute, produktionsbolag MDEMC; ELDALEK Regissör Johanna Ställberg, producent Bonnie Skoog Feeny och Cecilia Forsberg Becker, produktionsbolag Filmlance AB; VI MOT VÄRLDEN Regissör Jesper Klevenås, producent Mathilde Dedye, produktionsbolag French Quarter Film.

– Det betyder jättemycket för självförtroende, kraft och inspiration! Precis den vitamininjektion man vill ha i början av ett sånt här stort projekt, säger Johanna Ställberg som är regissör till Eldalek, ett av de tre utvalda projekten i STHLM Debuts första omgång.

STHLM Debut är en satsning riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälarregionen. Syftet är att överbygga gapet mellan talangutveckling och professionell filmproduktion. Bakom satsningen står Film Stockholm, Filmregion Stockholm-Mälardalen och Stockholms filmfestival, samt Stockholms läns landsting som är huvudfinansiär.

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer