Tempo Pitch till Tystnadens språk

På väg på en resa in i det förflutna och till en kultur som legat på vänt. Med humor, tonträff och ett starkt visuellt formspråk ser vi fram emot fler tangolektioner och att resväskan öppnas.

Frans Huhta Karlsson kammade hem Tempo Pitch 2013 på Tempo Dokumentärfestival för sin kommande film Tystnadens språk – en film om identitet, minnen och finsk tango. Sedan tio år tillbaka har han regisserat en rad dokumentärfilmer som bl.a. gått på SVT och visats på festivaler i Europa och Sverige. Han arbetar som bildproducent och fotograf på SVT, för närvarande på Uppdrag granskning.

Frans Huhta Karlsson har bl.a. gjort dokumentärfilmerna Iván och Capitán som hade premiär på Göteborgs Internationella Filmfestival 2011 och Lanthandeln som hade premiär på Lilla filmfestivalen i Båstad 2010

Tempo Pitch arrangeras med stöd av Filmregion Stockholm-Mälardalen, SVT Dokumentär och Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulent.

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer