Högt tempo på TEMPO

Filmregionen har hållit högt tempo med TEMPO dokumentärfestival. På onsdagen anordnades ett välbesökt seminarium om TRANSMEDIA & DOKUMENTÄRFILM med två spännade case studies: Ghost Rockets och Living Archives. Onsdagkvällen bjöd sedan på festivalmingel samarrangerat med Film Stockholm/Filmbasen där vi bl.a. informerade om samarbetsprojekten STHLM DEBUT och TEKNIKCHECKARNA.

På torsdag är det TEMPO PITCH. Sex dokumentärfilmprojekt pitchas för en jury. Vinnaren går hem med 75 000 kronor i samproduktionsmedel. Finansiärer är SVT Dokumentär, Filmregion Stockholm-Mälardalen och Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulent. I juryn sitter Beata Mannheimer, Charlotte Hellström, Cecilia Lidin, Sara Rüster och David Herdies.

Och på lördag kl. 18.30–20.00, på Bio Rio är det TEMPO SHORT AWARDS. Kom och mingla med de nominerade och fira vinnarna på Tempofestivalens stora prisgala! Under kvällen delas Tempos sju priser ut, bland annat just Tempo Short Award.

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer