Dags för Moving Pictures 2.0

Filmregionen har för perioden 2012—2014 beviljats stöd för ett nytt EU-projekt — Moving Pictures 2.0 — för att jobba vidare med några av de delar som behöver mer tid för att nå full potential. Bland annat kommer vi att intensifiera arbetet med att främja samspelet mellan film och digitala media i Stockholmsregionen. Vi fortsätter att vässa filmkommissionen så att regionen blir ännu bättre på att förenkla för filminspelningar.

Pdf-koncentrat om EU-projektet Moving Pictures — Stockholm-Mälardalen och dess resultat.


Skådespelaren Shanti Roneys rollfigur i gastkramande slutscener i premiäravsnittet av TV-serien A-gruppen som utspelas bland husbåtarna på Pampas Marina i Solna. Inspelningen har till stora delar ägt rum i studion i Kumla och i Stockholmsområdet.


Skådespelarna Stephanie Leon, Jakob Eklund och Carsten Björnlund i Fredrikke Aspöcks prisbelönta film Labrador. Filmregionen har ett nära samarbete med Gotlands Filmfond som också samproducerat flera andra filmer, bland annat Änglavakt och The Stig-Helmer Story. Foto: Nordisk Film.

 

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer