Söderström årets vinnare av manustävlingen ”Efter Bergman”

Sångerskan, låtskrivaren och manusförfattaren Edith Söderström är vinnare av Bergmanveckans manustävling ”Efter Bergman” med sitt manus till filmen Blunda Jag blundar. Prisutdelningen äger rum på Fårö den 30 juni.

– Jag är så ofattbart glad över priset, säger Edith. Det känns som en oerhörd ära att ha blivit utsedd till vinnare av ”Efter Bergman”-priset.

Edith Söderströms kortfilmsmanus handlar om en ung kvinna med ett handikapp och en man som bedrar henne. Eller gör han verkligen det? Kanske bedrar hon sig själv? Blunda Jag blundar handlar om ensamhet, tvåsamhet och åter ensamhet.

Intresset för manustävlingen var stort och juryn hade att välja mellan 75 kvalificerade bidrag. Texterna hämtade inspiration från ”Ingmar Bergmans filmiska verk, stil eller tematik”. Tävlingen arrangeras och administreras av Bergmancenter på Fårö och Film på Gotland. Filmregion Stockholm-Mälardalen är medarrangör och sitter med i juryn.

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer