Love During Wartime utvald till Tribeca

Dokumentären Love During Wartime har valts ut för tävlan i den prestigefyllda Tribeca Film Festival i New York. Filmen är Gabriella Biers skildring av kärlek från olika sidor av en av världens mest långdragna konflikter. Producent är Tobias Janson på det stockholmsbaserade produktionsbolaget Story. Filmegion Stockholm-Mälardalen är samproducent.

Filmen, en modern Romeo och Julia-historia förlagd till Mellanöstern, har tidigare blivit uttagen till Amnesty Award Section på filmfestivalen CPH:DOX 2010 i Köpenhamn.

”Det här är en väldigt glädjande nyhet för oss och alla som varit med och möjliggjort detta projekt”, säger producenten Tobias Janson på Story.

Filmfestivalen i Tribeca äger rum den 20 april till 1 maj.

Filmregion Stockholm-Mälardalen (FRSM) är ett samarbete mellan offentlig och privat sektor för att stimulera filmproduktion i Stockholm-Mälardalen. Därigenom stärker FRSM regionens synlighet och konkurrenskraft. En viktig del av verksamheten bedrivs inom ramen för projektet ”Moving Pictures – Stockholm-Mälardalen” som delfinansieras av EU:s regionala utvecklingsfond.

FRSM grundades 2007 av Botkyrka kommun, Regionförbundet Örebro/Filmpol Mitt, Solna stad och branschorganisationen som idag heter FAS (Filmallians Stockholm-Mälardalen). Sedan dess har fler medlemmar anslutit: Gotlands kommun (genom Gotlands filmfond), Nyköpings kommun, Nynäshamns kommun och Stockholms stad. Den filmkommissionära verksamheten, som är en del av Filmregion Stockholm-Mälardalen, finansieras också av Stockholms stad och Stockholms läns landsting.

 

Smart Kreativ Stad
Smart Kreativ Stad
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Producenten som ledare
Kalendarium

6/3 - 12/3 Tempo Dokumentärfestival med följande på agendan:

8/3 VR-seminarium i Hornhuset kl. 15.00

7/3 Visning av Citizen Schein på Bio Victor kl. 17.45

7/3 Visning av Trafikljusen blir blå i morgon på Victoria 2 kl. 19.00

8/3 Visning av Efter Inez på Bio Rio kl. 17.30

8/3 Samtal pågår i Hornhuset kl 16.00

9/3 Tempo pitch på Bio Rio kl. 14.15

9/3 Visning av Citizen Schein på Bio Rio kl. 17.00

9/3 Visning av Trafikljusen blir blå i morgon på Reflexen kl. 19.30

12/3 Visning av Efter Inez på Victoria 2 kl. 18.45

11/5 - 22/5 Cannes Film Festival

Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer