Internationellt filmpris till Millennium

Filmen Män som hatar kvinnor har fått pris för bästa icke-engelskspråkiga film på British Academy Film Awards, Englands motsvarighet till Oscarsgalan. De så kallade BAFTA-priserna delas årligen ut av British Academy of Film and Television Arts.

De svenska Millennium-filmerna som är den största publiksuccén i svensk filmhistoria och en stor exportsuccé har redan setts av biobesökare i en lång rad länder utanför Norden, däribland USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Österrike, Schweiz, Polen, Grekland, Mexiko, Argentina, Chile, Uruguay, Paraguay, Peru, Colombia, Venezuela, Kanada, Australien, Japan  och Sydkorea.Filmerna är producerade av det stockholmsbaserade produktionsbolaget Yellowbird. Filmregion Stockholm-Mälardalen är samproducent och har också hjälpt till med att underlätta inspelningen i regionen.

Smart Kreativ Stad
Smart Kreativ Stad
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Producenten som ledare
Kalendarium

Trafikljusen blir blå i morgon: Biopremiär 8 september.

Silvana Imam - Väck mig när ni vaknat: Biopremiär 15 september.

Filmregionens branschmingel: 20 september

Nordisk Panorama i Malmö: 21 - 26 september

Efter Inez: Biopremiär 29 september.

Jordskott, säsong II: Premiär på SVT 1 15 oktober.

Stockholm Film Festival 8-19 november.

Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer