Internationellt filmpris till Millennium

Filmen Män som hatar kvinnor har fått pris för bästa icke-engelskspråkiga film på British Academy Film Awards, Englands motsvarighet till Oscarsgalan. De så kallade BAFTA-priserna delas årligen ut av British Academy of Film and Television Arts.

De svenska Millennium-filmerna som är den största publiksuccén i svensk filmhistoria och en stor exportsuccé har redan setts av biobesökare i en lång rad länder utanför Norden, däribland USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Österrike, Schweiz, Polen, Grekland, Mexiko, Argentina, Chile, Uruguay, Paraguay, Peru, Colombia, Venezuela, Kanada, Australien, Japan  och Sydkorea.Filmerna är producerade av det stockholmsbaserade produktionsbolaget Yellowbird. Filmregion Stockholm-Mälardalen är samproducent och har också hjälpt till med att underlätta inspelningen i regionen.

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer