Irene Lopez vinnare på Örebro filmfestival

I lördags arrangerade Filmpool Stockholm-Mälardalen tillsammans med Tempo dokumentärfestival en pitchdag på Örebro filmfestival.

Priset på 10 000 kronor gick till Irene Lopez med projektet “Che – och min riktiga pappa”. Juryn bestod av Sofi Lagergren (Tempo dokumentärfestival), Marika Heidebäck (dokumentärfilmare) samt Jesper Bergom-Larsson (filmkonsulent på Filmpool Stockholm-Mälardalen).Pitchdagen på Örebro filmfestival går ut på att dokumentärfilmare pitchar, dvs. säljer in, sin filmidé till en jury. Den mest lovande filmidén tilldelas 10 000 kronor till produktionen. Årets vinnare Irene Lopez är en stockholmsbaserad filmare, född i El Salvador och uppvuxen i Skåne.

Juryns motivering:

”Juryn ger priset till en film som kommer att berättas med kärlek, poesi och starka bilder. Filmen handlar om välvilliga beslut som påverkar flera generationer på ett sätt som ingen kunde ana.”

– Jag är väldigt lycklig och det är en kick och en spark i baken att fortsätta med mitt arbete. Att få priset visar att allt mitt nerlagda arbete kommer att ge resultat, säger vinnaren Irene Lopez.

– ”Che – och min riktiga pappa” är en film som kommer att uppmärksammas. Irene Lopez är en ovanlig begåvning som jag ser fram emot att få följa. Till nästa år kommer vi att öka prissumman för att ytterligare skapa intresse runt Örebropitchen, säger Jesper Bergom-Larsson.

Kontakta för mer information:
Jesper Bergom-Larsson, Filmpool Stockholm-Mälardalen, 0732-51 10 77

Kalendarium

Göteborgs Internationella Filmfestival (GiFF), 26 januari – 5 februari, 2018

Deadline STHLM debut 12 februari, 2018

Berlinale, 15 februari – 25 februari, 2018

Festival de Cannes, 8 maj – 19 maj, 2018

Producenten som ledare
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer