SueEllen besöker Sverige

Stockholm Film Commission, Swedish Lapland Film Commission och Öresund Film Commission har bjudit in den amerikanska filmproducenten SueEllen Clair till ett Sverige-besök.

Syftet med resan är att marknadsföra de svenska regionerna för den amerikanska filmbranschen. SueEllen Clair representerar det Los Angeles-baserade produktionsbolaget Anonymous Content, som producerat mängder av långfilm och reklamfilm.Ingrid Rudefors, Stockholm Film Commission:

– I våras anordnade vi tillsammans med flera andra svenska filmkommissioner ett väldigt lyckat event på svenska konsulatet i Los Angeles. Det var välbesökt av både svenska och amerikanska filmare. Syftet var att marknadsföra svenska regioner gentemot Hollywood. Så att fler får upp ögonen för fördelarna med att filma i Sverige.  Det här är en fortsättning på det spåret.

Stockholm Film Commission är en del av Filmpool Stockholm-Mälardalen.

Smart Kreativ Stad
Smart Kreativ Stad
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 (PDF)
Verksamhetsberättelse 2016 i rörlig form
Producenten som ledare
Kalendarium

Trafikljusen blir blå i morgon: Biopremiär 8 september.

Silvana Imam - Väck mig när ni vaknat: Biopremiär 15 september.

Filmregionens branschmingel: 20 september

Nordisk Panorama i Malmö: 21 - 26 september

Efter Inez: Biopremiär 29 september.

Jordskott, säsong II: Premiär på SVT 1 15 oktober.

Stockholm Film Festival 8-19 november.

Regional tillväxt

Film är inte bara en viktig kulturform. Film skapar tillväxt och arbetstillfällen. Allt fler kommuner och regioner arbetar strategiskt för att attrahera film- och TV-produktioner.

Läs mer